Mahalledeki Çocuklara Yanaşık Düzen Yaptıran Asker

Askerliğin getirdiği disiplini hayatının her anında uygulayan askerdir. Bu kişiler emekli olduklarında genellikle bir buhrana girerler. Hayatları sürekli olarak stres ve disiplin içinde geçmiş olduğu için emeklilik gibi statik bir iş hoşlarına gitmez. Bir de serde askerlik vardır. Öyle kolay kolay unutulacak şey de değildir. Bu sebeple etrafındaki insanlara karışmaya başlarlar.

Ev ahalisinden yeterli yanıtı alamayan bir asker için ikinci hedef apartmandaki veya mahalledeki çocuklardır. Hepsini yanına çağırır ve yanaşık düzen eğitimi vermeye başlar. Çocuk bünyeler de askercilik oyununu sevdikleri için bu isteğe en başta sevinerek katılırlar. Güle oynaya başlayan askercilik oyunu ileriki saatlerde sert bir hale bürünebilir. Asker bünyesi, çocuklara, selamlama ve dirsek temas aralığından tutun da sağa çark, uygun adım, kama düzeninde yürüyüş, üç köşe teşkil gibi eğitimleri de vermeye başlar.

Çocuklar artık ufak ufak tüymeye meyletmiştir ama heyhat! Asker bünyesi yılların deneyimi ile çocukların yapabileceği her şeyi bilmektedir ve arazi olmalarına göz yummaz. Derken akşam olmuş ve çocuklar bu asker amcanın elinden kurtulmuştur.

Ertesi sabah sokakta bir sessizlik vardır. Dün akşamdan hatırlatıldığı üzere sabah 8'de apartmanın bahçesindeki içtima noktasında hiç bir çocuk yoktur. Derken asker kişisi hayıflanır kendi kendine "bu zamane çocukları adam olmaz".

Read Users' Comments (0)

0 Response to "Mahalledeki Çocuklara Yanaşık Düzen Yaptıran Asker"