Şarkıları Egoist Forma Sokmak

Şarkılar her zaman bir başkasına hitap şeklinde yazılır. Büyük çoğunluğu da sevgili içindir. Kâh ayrılık anlatır, kâh onun güzelliğini, aşkını. Belki çok az şarkı vardır "ben" etrafında dönen. Ama gönül ister ki, o güzel sözler başkasına değil bana gelsin. Ben kendime anlatayım o güzel satırları. Kendimi öveyim. Ayna karşısında elimde saç fırçası beni bana söyleyeyim.

ben allah'ın bir lütfuyum
gözlerinin nuruyum
beni gören şifa bulur
gel de gönlün şifa bulsun
beni gören aşkı bulur
gel de gönlün aşka doysun

(bkz: sen allahın bir lütfusun)

Şu sözlere bakın hele. Şu enaniyete, şu egoizme, şu şu... Şu narsizme bakın ağalar, beyler. Yok böyle güzel bir duygu. İşte bir de şu var mesela,

ağlamak zor mu?
ağlamamak zor mu?
ağlayamamak zor mu?
hergün beni kaderimden dileneceksin

bir dilencisin benden aşkı dilenen
her fırsatta hor görülüp belki gülüp alay edilen
bir dilencisin geleceğini bilmeyen
benden ne para ne pul nede acımamı bekleyen

(bkz: dilenci)

İnsanın en yalnız kaldığı anlarda yapması gereken güzel bir faaliyetir bu. Bütün şarkılar başkalarına giderken benim ne eksiğim var ki? Niye bana kimse şarkı söylemiyor ki?

Read Users' Comments (0)

Piknik Nevalesini Poşetteyken Yıkamak

Pikniğe giden her Türk ailesinin yaptığı bir olaydır. Yolda domates, biber, salatalık..vb nevaleler alınır ve bir çeşme başında bunlar poşetindeyken yıkanır.

İlk önce poşetlere su doldurulur ve ağızlarından sıkmak suretiyle havada çalkalanır. Bu esnada elle poşet üzerinden de mekanik temizlik yapılmaya çalışılır. Daha sonra o su dökülür ve böylece mikropların kabası alınmış olur. Akabinde, tekrar su doldurularak bu işlem devam eder. Poşetteki suyu boşaltma işlemi ilginçtir. Poşetin ağzı avuç içinde büzülürek, nevalenin dışarıya kaçamayacağı genişlikte ayarlanır ve su dışarıya salınır. Bir de su kolay boşalsın diye poşete delikler açmak vardır. Sivri uçlu bir nesne ile poşete vurulan bir kaç darbeden sonra poşetteki su özdeş deliklerden dökülmeye başlar. Bu da değişik bir taktiktir.

Tüm bu işlemler için basit bir algoritma yazmak istersek,

1. çeşmeyi gör,
2. suyu kontrol et. akmıyorsa programı bitir.
3. poşete su doldur.
4. poşetin ağzını kapat ve nevaleyi elinle yıka.
5. poşetteki suyu boşalt.
6. temiz olduğundan eminsen 7 nolu adıma geç. emin değilsen 3 nolu adıma geri dön.
7. poşetleri yere koy. çeşmeden su iç, saçını ıslat.

Read Users' Comments (0)

Mahalledeki Çocuklara Yanaşık Düzen Yaptıran Asker

Askerliğin getirdiği disiplini hayatının her anında uygulayan askerdir. Bu kişiler emekli olduklarında genellikle bir buhrana girerler. Hayatları sürekli olarak stres ve disiplin içinde geçmiş olduğu için emeklilik gibi statik bir iş hoşlarına gitmez. Bir de serde askerlik vardır. Öyle kolay kolay unutulacak şey de değildir. Bu sebeple etrafındaki insanlara karışmaya başlarlar.

Ev ahalisinden yeterli yanıtı alamayan bir asker için ikinci hedef apartmandaki veya mahalledeki çocuklardır. Hepsini yanına çağırır ve yanaşık düzen eğitimi vermeye başlar. Çocuk bünyeler de askercilik oyununu sevdikleri için bu isteğe en başta sevinerek katılırlar. Güle oynaya başlayan askercilik oyunu ileriki saatlerde sert bir hale bürünebilir. Asker bünyesi, çocuklara, selamlama ve dirsek temas aralığından tutun da sağa çark, uygun adım, kama düzeninde yürüyüş, üç köşe teşkil gibi eğitimleri de vermeye başlar.

Çocuklar artık ufak ufak tüymeye meyletmiştir ama heyhat! Asker bünyesi yılların deneyimi ile çocukların yapabileceği her şeyi bilmektedir ve arazi olmalarına göz yummaz. Derken akşam olmuş ve çocuklar bu asker amcanın elinden kurtulmuştur.

Ertesi sabah sokakta bir sessizlik vardır. Dün akşamdan hatırlatıldığı üzere sabah 8'de apartmanın bahçesindeki içtima noktasında hiç bir çocuk yoktur. Derken asker kişisi hayıflanır kendi kendine "bu zamane çocukları adam olmaz".

Read Users' Comments (0)

İntihar Süsünü Fazla Abartan Katil

İşlediği cinayetten sonra iz bırakmamak için olaya cinayet süsü vermek isteyen katildir. Heyhat ki, olayı fazla abartmıştır. Maktulün sağına-soluna yanıp-sönen neon lambaları takmış, konfetiler, kedi merdivenleri, balonlar asmıştır. Olay bu şekilde bir karnaval havasındadır. Belki bu şekilde polisler geldiğinde, maktulü görmezler ve bir eğlence var sanabilirlerdir. O yüzden masalara viski, likör ve envai çeşit kuruyemiş de yerleştirmiştir. Ayrıca mekana gelecek polisler için randevu evinden hatun bile tutmuştur. Bundan sonra katil bünyesinin içi rahattır.

Read Users' Comments (0)

Fotoselli Kapılar Çabuk Açılsın Diye El Sallamak

Çeşitli mekanların giriş veya çıkışlarında bulunan fotoselli kapılara uygulanan işlem. Kapı üzerindeki sensörlerin belirli bir algılama eşik değeri olduğunu bilmeyen bünyeler, kapı daha çabuk açılsın diye el-kol sallayarak sensörlere yardımcı olmaya çalışır. Ha bu durum kapının umurunda mıdır? Hiç zannetmem. Zira sensör yine kendi eşik değerinde sinyal üretecektir. Kapı önünde boşuna debelenmenin de bir anlamı yok.

Read Users' Comments (0)

Evrim Şehidi

Evrimleşme yolunda genetik işlem yaparken ölen canlılara verilen ünvan. Bilim adına canlarından olan bu kahraman canlıları saygıyla anıyoruz. Onların açtığı bu yolda hızla evrimleşerek ilerliyoruz.

Read Users' Comments (0)

Bütün Yarışlarda Yenilince Evde Kalan Prens

Davul dediğin dengi dengine demişler. Prens dediğin de bir prensesle evlenmeli, değil mi. Öylesine öyle de bu prensesle evlenebilmek öyle kolay değil. Gidip yarışmaya katılmak ve tüm rakip prensleri yenerek prensese sahip olmak gerekir.
(bkz: birinci geleneksel prenses olimpiyatları)

Nice kahraman, cesur, yiğit, acar prens, hayalindeki prensesle evlenebilmek için amansızca savaşmış ve rakiplerini tarumar etmiştir. Varıp hedeflerine ulaştıklarında da prensesi alıp götürmüşlerdir kendi diyarlarına.. Ama kazanmak gibi kaybetmek de var bu yarışmada. Ok atacaksın, kılıçla vuruşacaksın, mızrak sallayacaksın. Zor işler bunlar.

Her prens maalesef sportif yapılı olamıyor. Düşünün ki, gayet de piknik tipi, göbekli bir prens var olmuş olsun. Bu adam kıçını kaldıracak da kılıç sallayacak. Ali nazik kebabı yaparlar adamı vesselam. Eee bu durumda da bu prens evde kalır, evlenemez. Zaten değil midir ki, bütün masallardaki prensler atletik, edeleli ve güçlüdür. Bunların bir de ormandaki canavarı öldüren versiyonları vardır. (bkz: evlenebilmek için dağdaki canavarı öldürmek)

Evde kalan prens kısmısı özel hayatını değil, tahtını da kaybeder. Perişan olur. Saraya köylü kızı getirmek törelere aykırıdır bi kerem. İlla ki soylu ve asil bir prenses olmalıdır bu. Olmalıdır da, ha diyince marketlerde, bakkallarda nerede bulucan. Zor bu işler, zor. çok zor valla.

Read Users' Comments (0)

Ataşları Birleştirip Kolye Yapmak

Eğlenceli bir ilkokul aktivitesidir. Ataşlar birbirine düzgünce geçirilmek suretiyle zincir elde edilir ve uçtaki iki ataşın birbirine eklenmesi ile de bir adet ataş kolye elde edilir. Boyna takıldığı vakit ataşın uçları boynu zedeleyebilir.

Taktıktan sonra bi süre etrafta afili afili gezilir, "ehe mehe" denilerek arkadaşlarla gülünür, sonra çıkarılır. Ataşların arasına boncuk takmak suretiyle ilginç bir iş teknik dersi aktivitesi de elde edilmiş olur. Eğer, tek başınızayken bunu yapıyorsanız yalnızlığınıza ve can sıkıntınıza delalettir.

Read Users' Comments (0)

Bir Maçta Yaşanacak En Dumur Olay

bir Galatasaraylı olarak, Fenerli bir kaç arkadaşla 23 kasım 2006 Fenerbahçe Palermo maçına gittim. Telsim tribünü denen tribünde maçı seyrediyoruz. Tüm tribünler Fenerli taraftarlarla dolmuş ve herkes şarkılarını söylüyor. Ben de sessiz sessiz ortama bakıyorum, maçı seyrediyorum. Bir ara bütün stat Galatasaray'a giydirmeye başladı. Küfür ediyorlar Galatasaray'a. Tam bu sırada, Lafmacun.org'tan arkadaşım fanatik Fenerli Chuck bana dönerek gayet de yüksek sesle "Abi size de böyle küfür ediyoruz ama kızmıyorsun dimi" dedi. Bu cümleyle birlikte (4,4) karesinde ben olmak üzere 7x7 matris alanındaki tüm taraftarlar bana döndü. İçlerinden biri "Vaaay burada bir cimbomlu varmıış" diyecek diye ödüm kopuyor. "Abi napıyon yaa. sussana" demek istiyorum. Yutkunuyorum, terliyorum, kızarıyorum. Elimdeki çekirdekleri üçer beşer atıyorum ağzıma. O sırada bir pozisyon oluyor, herkesin dikkati oraya toplanıyor. Olay geçiyor, ucuz kurtuluyoruz. O dakikalarda yiyeceğimiz bir gol hayatımdaki çok şeyi değiştirebilirdi. Yapma Volkan, yapma Rüştü.

Read Users' Comments (0)